In de onderstaande lijst zijn alle boeken van Ynskje Penning opgesomd. Ze zijn onderverdeeld in categorieën. U kunt direct naar de betreffende categorie springen door op een van de onderstaande knoppen te drukken.

top In voorbereiding

Geluk keert terug
Geluk keert terug is een trilogie vol herkenbare situaties.
Meer

top Historische thrillers

De boeken in deze categorie zijn ook allemaal verschenen als grote letter boeken. Ze zijn eveneens allemaal voorgelezen voor de blindenbibliotheek.
Emo's Labyrint
In het jaar 1211 schonken de parochianen van Wierum hun kerk aan Nijeklooster. De bisschop van Munster maakte de schenking ongedaan en veroordeelde de monniken. Abt Emo was diep verontwaardigd over zoveel onrechtvaardigheid.
Meer
Stormvloed
Tijdens de renovatie van een oud pand in de binnenstad van Groningen worden twee eeuwenoude dagboeken gevonden, samen met een geheimzinnige brief. De schrijfster van de brief, Almoed van Munster, bevindt zich op 1 november 1570 op het waddeneiland Bosch, terwijl een orkaan met veel geweld om haar blokhut raast.
Meer

top Romans

De boeken in deze categorie zijn ook allemaal verschenen als grote letter boeken. Ze zijn eveneens allemaal voorgelezen voor de blindenbibliotheek.
Adumaborg Trilogie
De Adumaborg trilogie bestaat uit de delen "Kloosterwier", "Adumaborg" en "Terug naar Adumaborg".
Meer
Aurora
Aurora is het derde deel van een trilogie.
Zephuros
"Zephuros" is het vervolg op "Boreas".

De onderduiker Kees en de verpleegster Margriet de Waal hebben elkaar leren kennen in het dorp Langeholt. Na een verraden overval op een distributie kantoor, waar Kees de leiding van heeft, moet Margriet onderduiken.
Meer
Boreas
Per fiets bezoekt wijkverpleegster Margriet de Waal tijdens de oorlogsjaren haar patienten in het dorp Langeholt op de Veluwe. Als ze de onderduikers Kees en Jan ontmoet, slaat de vonk tussen haar en Kees over.
Meer
Emma trilogie
De Emma trilogie bestaat uit de delen "De Fokkema Heerd", "Lutje Boudel" en "Huize de Goede Hoop".
Meer
De toekomst heeft een verleden
Deze roman speelt op het hoge Groningse land, waar gebruiken en zeden diep geworteld liggen in de harde karakters van de in welstand verkerende grote boeren.
Meer
De erfgenamen
Van generatie op generatie hebben de boerenfamilies achter de zeedijk strijd moeten leveren tegen wind en water. Hard en meedogenloos is de natuur en dat heeft zijn stempel gedrukt op de boeren van het kwelderland.
Meer
Een vreemde bloem in het veld
Deze roman speelt op het hoge Groningse land, waar gebruiken en zeden diep geworteld liggen in de harde karakters van de in welstand verkerende grote boeren.
Meer
Tussen traditie en trouw
Een roman spelend in het Drentse en Groninger land, die op een fascinerende wijze het licht werpt op de karakters van mensen, gebonden aan traditie en trouw.
Meer
Verlangen naar vrijheid
Het intense verlangen naar vrijheid geeft aan het verzet steeds nieuwe kracht in de ondergrondse strijd tegen de gevreesde Duitse bezetter.
Meer
De kracht van de liefde
"De kracht van de liefde" is een trilogie.
Meer
De Fokkema Heerd
De Fokkema Heerd is 'thuis' voor boer Pieter en zijn vrouw Sien. Ze hebben twee zonen, Tebbe en Lodewijk. De jongens zijn volkomen verschillend. Tebbe is serieus en toegewijd en helpt zijn vader op de boerderij. Lodewijk is een flierefluiter, ziet alleen de zon en het gemak en presteert hoogstens op de tennisbaan.
Meer
Waar het geluk wacht
"Waar het geluk wacht" is een trilogie.
Meer
Hoogland
Hoogland is de Groningse boerderij, die sinds drie generaties in het bezit van de familie Tilma is. Onno Tilma wil wel met pensioen, maar zijn opvolger en enige zoon Jelting is nog steeds vrijgezel.
Meer
Huis van geluk
Emmy denkt vaak met een gevoel van heimwee terug aan de gelukkige, onbezorgde jeugd die ze met haar ouders en twee jongere zusjes doorbracht in het prachtige huis 'Heideberg'.
Meer
Gronings End
Gronings End is een boerderij in het noorden van Groningen, en sinds mensenheugenis van de familie Van Wieringen.
Meer
Liefde heeft een naam
Twee mensen met een zeer sterke wil staan lijnrecht tegenover elkaar. Lidewei Verwaay weet al van jongs af aan voor zichzelf heel zeker dat ze later het familiehotel van haar ouders wil overnemen en voortzetten.
Meer
Kloosterwier
Na een jarenlange studie gaat Francien Havinga's liefste wens in vervulling: ze wordt huisarts in Kloosterwier. Eindelijk weer terug, helaas niet op haar geliefde Gronings End, want die boerderij had haar moeder vier jaar geleden verkocht aan Cor en Lies Staal.
Meer
Aduma Borg
Sofie Staal is de jongste dochter uit een gezin van vier kinderen. Na een tijd met haar ouders in het Westland te hebben gewoond, wordt hun boerderij opgekocht en verhuizen ze naar Gronings End, een boerderij in het noordelijkste stukje vaste land van Nederland.
Meer
Vioolsonate
Els Marnix is met haar negentien jaren een getalenteerd violiste. Ondanks het feit dat ze geen havo-diploma bezit, lukt het haar toch een studieplaats te bemachtigen.
Meer
Lutje Boudel
De zeventienjarige Linda Fokkema is verliefd op Richard Roorda. Richard is de meest aantrekkelijke jongen, maar ook de grootste deugniet van de school.
Meer
Huize de goede hoop
Emma en Lodewijk Fokkema hebben hun boerderij opgegeven en wonen in Langholt. Van de vijf kinderen, is alleen Bas nog thuis. Hun tweelingdochters Linda en Sieta wonen vlakbij, maar Lodewijk ziet ze zelden. Nu Emma hoogleraar is in Wageningen, is hij vaak eenzaam.
Meer
Het altijd groene land
"Het altijd groene land" is een trilogie.
Meer
De hoge es
... ze grijp de handvaten van de kruiwagen en zet er de pas in naar de boerderij. De auto komt naast hen rijden. Liselot kijkt nieuwsgierig naar de auto als een mannenstem zegt: "wij wensen een bezoekregeling met uw oudste dochter, ons kleinkind". Wat is er toch aan de hand? Wie zijn die mensen?
Meer
Het geborgen huis
Liselot Berends deelt in Parijs een flatje met de Noorse Susan Nordvint. De meisjes zijn hechte vriendinnen en bespreken lief en leed met elkaar. Liselot werkt als mannequin en fotomodel en wil haar eigen weg gaan, los van het betuttelende regiem van thuis, net als haar moeder in haar jeugd.
Meer
Terug naar Aduma Borg
Het is schrikken geblazen als het hoofd van de intensive care, de adellijke Lina Aduma van Siccama, en Emmo Elema, de assistent chirurgie, elkaar na jaren weer tegenkomen. Hun oude liefde, die al lang gedoofd had moeten zijn, flakkert weer op.
Meer

top Historische jeugdromans

Mensen in de pot
Al heel wat jaren geleden had Nederland een kolonie die Nieuw-Guinea heette. Daar wonen de Papoea's die toen (en nu nog) in het stenen tijdperk leefden, wat betekent dat alle gebruiksvoorwerpen nog steeds van steen zijn.
Meer
Bommen op de stad
Het is mei 1940. Sofie van Lis woont in een dorp niet ver van Rotterdam. Haar broer werkt bij de marine en is na een reis van twee jaar teruggekeerd. Als hij vraagt of ze zin heeft om samen met een vriendin mee te gaan naar een feest dat een van zijn maats in Rotterdam geeft, hoeft ze geen seconde na te denken. Prachtig, een feest!
Meer
De slag bij Ane, deel 1: Op de vlucht
Het is 1217. De vader van de tweelingzusjes Wybrech en Jilda gaat met de bisschop mee op kruistocht naar het Heilige Land. Hun moeder sterft bij de geboorte van hun broertje, Toontje. Wybrech en Jilda willen niet in het weeshuis gestopt worden.
Meer
De slag bij Ane, deel 2: De strijd in het moeras
Het is 1227. De tweelingzusjes Wybrech en Jilda reizen met hun broertje, Toontje, en Duco, de vuurvreter, de jaarmarkten af. De winters brengen ze door bij de kastelein van Coevorden. Dolf, de zoon van de kastelein, wil in de zomer graag met hen meetrekken, maar zijn moeder geeft geen toestemming.
Meer
Piet Heyn en de Zilvervloot, deel 1: Bang voor niets en niemand
Jacob Pieterszoon Slib is het verwende zoontje van een Amsterdamse scheepsbouwer. Geen huisleraar houdt het bij hem uit. Ten einde raad laat Jacobs vader hem aan boord brengen van de Amsterdam, het vlaggenschip van Piet Heyn. Als kajuitjongen leert hij het harde leven aan boord van een schip kennen.
Meer
Piet Heyn en de Zilvervloot, deel 2: De grote vangst
Job verbaasde zich erover hoe groot die Spaanse schepen waren en hoe hoog hun opbouw was. Kort daarop waren de Spaanse galjoenen ingesloten. Er klonk een luid gejuich op van de Amsterdam. 'Enteren', riepen de maats in koor. Ze wreven in hun handen en hun ogen glommen.
Meer
Moord op het ijs
In de barre winter van het jaar 1256 trekt graaf Willem de Tweede met een groot leger over het ijs naar Hoogwoud. Hij wil afrekenen met de lastige West-Friezen, die zijn gezag niet erkennen. Zwaar bewapend en hoog gezeten op zijn prachtige schimmel verdwijnt de graaf echter in een snijdende sneeuwstorm uit het zicht van zijn leger.
Meer

top Kinderboeken

Feest in het bos
Kees de boskat en Anton de vos wonen samen met de andere dieren op een berg hier heel ver vandaan. Ze komen net terug van hun reis naar de sneeuwhazen, als ze op een open plek in het bos een heleboel dieren om Boefje, het kleine beertje zien staan.
Meer
Dokus Bol en de rolrondknikkers
Dokus knikkert graag. Maar hij kan het absoluut niet. Hij verliest altijd. Zijn zussen niet. Die hebben emmers vol met mooie knikkers. Dan vindt Dokus' oom een rolrondknikker uit, speciaal voor kinderen die echt niet kunnen knikkeren...
Meer
Een snoek in een zwembroek
'Beer', zegt Maaike. 'Ik weet zeker dat jij ook niet van zwemmen houdt'. Beer lacht vriendelijk tegen Maaike. Hij zegt niks. Maaike trekt het zwempak in de breedte uit. De grijns van de beer wordt nog vrolijker.
Meer
Hen en haan gaan op reis
Leesboekje

AVI 1
Meer
Poes Poe kan heel wat
Leesboekje

AVI 1
Meer
Fien is fien
Leesboekje

AVI 1
Meer
Pas jij maar op, Jan!
Leesboekje

AVI 1
Meer
De mug en de vos
Leesboekje

AVI 1
Meer
Pie Wom
Leesboekje

AVI 1
Meer
Ka Koe
Leesboekje

AVI 1
Meer
Rio riool rat
Leesboekje

AVI 2
Meer
Ijs Koe
Leesboekje

AVI 2
Meer
Mien Meeuw
Leesboekje

AVI 2
Meer
De piet van oma
Leesboekje

AVI 2
Meer
Bul Koe
Leesboekje

AVI 2
Meer
De kast met mezen
Leesboekje

AVI 2
Meer
Bea en Ko uil
Leesboekje

AVI 2
Meer
Eekje Hoorn
Leesboekje

AVI 3
Meer
Kijf Lijf
Leesboekje

AVI 3
Meer
Rien Ree
Leesboekje

AVI 3
Meer
Los Kip
Leesboekje

AVI 3
Meer
Puk en Pien pad
Leesboekje

AVI 3
Meer
Gijs Kater
Leesboekje

AVI 3
Meer
Man Mier
Leesboekje

AVI 3
Meer
Toos Soepkip
Op een dag valt een kuikentje van een vrachtwagen. Kees de hond brengt het naar zijn baasje Daan. Die vindt het kuikentje erg lief. Hij noemt haar Toos.

AVI 5
Meer